Sarah Vaughan in Hi-Fi

Tar en liten paus från min väg in i jazzen, återvänder till klassikerna och där jag lyssnar just nu.

Att jag inte hade lyssnat på Sarah Vaughan innan klockorna slog för 2013 är märkligt. Hon är utan tvekan en av jazzens stora sångerskor. Och jag gillar ju många av hennes kollegor (återkommer till flera av dem längre fram).

Min enda relation till Sarah Vaughan innan i år var egentligen sista raden i en låt med Traste Lindéns Kvintett.

Han stal av sig själv, åkte dit
och fördes bort.
Han ångar sig knappast,
det ser man ju på´n
Han har lirat med Sarah Vaughan

Fina rader i en fin bit som spelades ofta under mina år som student. Fast jazz är det ju inte.

I julas fick jag en samling med 25 klassiska jazzalbum, ett av dem var med Sarah Vaughan.

Sarah Vaughn in Hi-Fi är hennes andra album och släpptes 1950 på Columbia. I orkestern bakom henne hörs bland andra Miles Davis. Det är en magiskt fin skiva med finfina versioner av låtar som Ain’t Misbehavin’, Nice Work If You Can Get It och Mean to Me.

Lyssna på Sarah Vaughn in Hi-Fi med Spotify

1 kommentar