X/Y

Alla och hans morsa har hyllat Goran Kajfes dubbel-cd + box X/Y. Jag har säkert gjort det förut jag med. Den fick till och med Nordic Music Prize förra året (vilket med största sannolikhet betyder att Neneh Cherry & The Thing inte får det priset i år).

Men den förtjänar ju allt beröm.

Kajfes låter influenser från all världens musik smälta samman i en alldeles egen hypnotisk musikfestival.

27 februari släpper han ett nytt album som heter The Reason Why vol. 1 tillsammans med sin starka Subtropic Arkestra. Svår väntan, min lokala morgontidning har redan hyllat. Jag hoppas att LP:n kommer med fria filer och/eller en kompletterande CD. Precis som The Cherry Thing gjorde.

Imorgon fredag 8 februari spelar Goran Kajfes Subtropic Arkestra på Nefertiti i Göteborg. Det vill du inte missa om du är i närheten.

En vecka senare, 15 februari, spelar de i Oslo.

Lyssna på X/Y med Spotify