First Time! The Count Meets The Duke

Om man verkligen är musikintresserad, om man ägnar en stor del av sin vakna tid med att utforska ny och gammal musik, så hamnar man förr eller senare hos Duke Ellington (1899-1974).
– Jan Gradvall, krönika i DI Weekend 2012-10-26

Idag var det min tur. Första gången, åtminstone hos First Time! Duke Ellington möter Count Basie i en pianoduell som inte går av för hackor. Borde jag kanske snarare skriva orkesterdueller? Alle man ombord på jazzbåten (Jazzbåten? Låter det som en klubb i Karlstad?). Det blir rejält ställ emellanåt, men The Duke och The Count vet också vikten av att hålla igen och att inte blåsa på alla cylindrar på samma gång.

Swingig storbandsjazz är väl inte det jag lyssnar mest och helst på. Men visst, varför inte? Någon gång ibland. Det svänger ju faktiskt.

Och jag kommer nog att leta vidare i Ellington-katalogen. Undrar om det ändå inte finns något sedan tidigare, någonstans i min skivsamling? Jag kanske borde börja leta där…

*****

DI Weekend verkar förresten vara på väg till iPad på riktigt! Som jag väntat. Hoppas bara att det går att få DI Weekend utan att behöva köpa resten. Appen ska vara gratis idag.

*****

Det går åtminstone att köpa enstaka nummer av DI Weekend i appen för 28 kronor/st.

Verkar däremot inte gå att köpa en DI Weekend-prenumeration. Den enda digitala prenumeration som erbjuds i appen är en månadsprenumeration för 399 kronor. Skulle gärna betala något i den storleksordningen för ett halvår med DI Weekend digitalt, men är inte intresserad av resten. Nu blir det nog något enstaka nummer istället.

Lyssna på First Time! med Spotify