We Are Povo

Dansk nu-jazz från 2005 utgiven på fina Raw Fusion. Kunde ha svurit på att jag skrivit om den här skivan förut. Lyssnade massor på den när den kom. Skivan är en sorts kusin till Waltz for Koop av… Koop.

Om det är något instrument jag förknippar extra mycket med Povo är det Peter Fuglsangs basklarinett. Den skänker en varm vibb till flera av låtarna. Och kanske också Trine-Lise Væarings röst som färgar tre av spåren: Million Ways, Eyes Closed och covern av Lou Reeds Perfect Day.

Lätt elektronisk jazz med försiktig funkbotten och en anstrykning av samba. Hade glömt att jag gillar det. Men det gör jag ju. Undrar vad som händer i den delen av musikvärlden idag? Längesen jag doppade öronen i det badet.

Lyssna på We Are Povo med Spotify

*****

Jag vet att jag någonstans skrev att jag skulle ägna hela veckan åt att lyssna på ny gammal musik ur julklappsboxen, men jag hinner aldrig lyssna noga på ny musik under helgerna. Det blir gamla bekanta under lördag och söndag istället. Kära återträffar.