At The Great American Music Hall

Första gången jag hörde talas om Carmen McRae var när Petra Markgren Wangler (då bara Wangler och programledare för salig Musikbyrån) gästrecenserade en skiva av henne för dagensskiva.com. McRae hör till den skara jazzvokalister som är aningen mindre välkänd än Fitzgerald, Holiday, Simone eller Vaughan.

När jag hittade den hör fina livedubbeln utgiven av Blue Note kunde jag inte låta bli den. Fastnade vid titeln Only Women Bleed och tänkte att det kan omöjligt vara Alice Coopers låt. Men det var det. Och vilken tolkning sen! Rakt igenom magisk.

Skivan är inspelad under tre kvällar på The Great American Music Hall i San Francisco 1976, 15-17 juni. I bandet lyser en viss trumpetare vid namn Dizzy Gillespie med sin närvaro. Känslan är varm och djup. Förförande.

Tyvärr finns inte den här skivan att lyssna på med Spotify. Only Women Bleed har jag inte hittat på YouTube heller, men ett fint litet smakprov lyckades jag hitta. Njut.