But Not For Me

När jag gick förbi min lokala skivhandlare härom veckan stod en Miles Davis-sjua bland de nyinkomna. För en tjuga var det väl bara att ta med den hem? Särskilt som jag hann läsa både Sonny Rollins och Horace Silver innan jag bestämde mig.

Det är ändå något visst med att lyssna på musik på sju tum. Oftast en låt per sida. Det gör lyssnandet mer koncentrerat. Fokuserat. Det går inte riktigt att börja göra något annat innan det är dags att byta sida. Formatet uppmuntrar till upprepad lyssning, att bara lyfta nålen tillbaka till början och ta melodin en gång till.

På A-sidan gör kvintetten George Gershwins But Not For Me. Davis och Rollins delar broderligt på uppmärksamheten och tar tur som soloister. De kompletterar varandra utmärkt.

B-sidan är Rollins komposition, Doxy. Här spelar Davis och Rollins tätt tillsammans på ett spår som har en lätt funkig touch i botten.

Horace Silver, Percy Heath och Kenny Clarke håller svänget stadigt på piano, bas och trummor.

Lyssna på de båda låtarna med Spotify