Together Again!

Benny Goodman. Ännu ett bekant namn på en cd med musik jag aldrig hört.

Jag tänker av någon anledning på musikskolan i Degerfors när jag hör namnet Benny Goodman. Kan inte förklara det riktigt. Musikskolan var väldigt aktiv under 80-talet när jag växte upp i Degerfors. Kanske spelade någon av alla konstellationer Goodmans musik? Kanske inte.

Goodman är klarinettist. Kan väl inte direkt säga att musiken på Together Again! slår undan benen på mig. Bruksjazz. Och inte i betydelsen jazz för Bruket. Mer mat och potatis-jazz. Varken bra eller dåligt, bara där.

Kanske har jag hört några gubbar spela Goodman på Berget i Degerfors?

Titeln antyder att det är någon sorts återföreningsskiva och det är väl sällan just de albumen blir milstolpar? Har inte hunnit/orkat googla Goodman eller skivan, men noterar att jag känner igen åtminstone ett spår: I Got It Good (And That Ain’t Bad). En låt jag tidigare hört med Cannonball Adderley.

Lyssna på Together Again! med Spotify