Pop #3 – Jazz vol. 1

Jag har redan nämnt att jag håller på och läser en bok om Impulse, The House That Trane Built av Ashley Kahn. Rätt seg läsning om jag ska vara ärlig.

Har ägnat en del av påskhelgen åt att lyssna på CD-skivor i en CD-spelare. Det kan jag knappt minnas när vi gjorde senast. CD:n har mest blivit ett mellanled till mp3:an. Mest har vi spelat gammal reggae från samlingar utgivna av Trojan eller Soul Jazz. I CD-skåpet hittade jag en gammal samling som jag tror att jag fått som gåva när jag tecknade en prenumeration på tidningen Pop.

Texten om Impulse på insidan av omslaget är signerad Lennart Persson och lyckas på sin lilla yta säga mer än Kahn gjort under de första 150 sidorna av boken.

På skivan samsas bland andra John Coltrane, Charles Mingus, Gil Evans och Albert Ayler. Musiken utgiven mellan 1956 och 1969. Det mesta utgivet under Bob Thieles år vid Impulse-rodret.

Hur som helst ett utmärkt soundtrack till boken.

Den här samlingen finns inte på Spotify. Ska försöka ordna en lista.