The Philadelphia Experiment

Det finns något befriande med att välja musik ur den egna skivsamlingen istället för att ivrigt leta efter nytt eller olyssnat gammalt i den stora spotifykatalogen. Det finns mycket fin musik att återupptäcka i mina egna hyllor.

Som The Philadelphia Experiment till exempel, en skiva jag inte spelat mer än kanske en handfull gånger de senaste tio åren. Trots att det är en skiva jag spelade ofta när den kom 2001.

TPE är en magisk liten supergrupp med två gamla favoriter i Questlove på trummor och Christian McBride på bas. Uri Caine avslutar trion på piano och orgel. Sen tittar några gäster förbi i studion också. Resultatet är lätt och funkig jazz med lån från både Sun Ra och Marvin Gaye.

Skivan låter inte riktigt på samma vis i mina öron idag som när jag recenserade den. Idag skräms jag inte av fusionvibbarna på samma vis som då.

Lyssna på The Philadelphia Experiment med Spotify

Läs min recension av The Phildelphia Experiment på dagensskiva.com