Thelonius Monk

Jag ser delar ur den här serien, I grandi del Jazz, hos vinyllådorna lite då och då. Inte så konstigt kanske. För om jag tolkar baksidan rätt är det en serie i 80 delar. Konstigt, kanske, eftersom serien är italiensk.

Jag gillar hur som helst den här förpackningen. Rejält med fina bilder, ett par i fullt tolvtumsformat. De långa texterna har jag tyvärr ingen glädje av. De är på italienska. Inte ett språk jag behärskar.

Men de här samlingarna brukar vara billiga när man stöter på dem och utifrån den här är de väl värda pengarna. Bland låtarna märks bland andra Monk’s Dream och Criss Cross. Jag har alldeles för dålig koll på Monk för att kunna avgöra vilka versioner det rör
sig om eller hur representativt urvalet är för hans produktion.

Det jag vet är att jag tänker plocka med mig nästa skiva jg hittar i den här serien hem. Blir extra glad om det råkar vara Albert Ayler, Ornette Coleman eller någon annan i delserien L’Avanguatdia eller varför inte någon mer ur Il be-bop.