Blood Donation

Det är möjligt att jag tjatar och att jag gör det om en skiva som inte är jazz mer än i form av vag association. Mariam Wallentin fick 2008 Jazz i Sverige-priset som del av duon Wildbirds & Peacedrums, redan det en tänjning av begreppet.

Men det räcker för mig.
Dessutom är Blood Donation årets hittills allra bästa skiva oavsett genredefinitioner. Så det så.

Idag fick jag (fick och fick förresten, jag köpte det) äntligen mitt ex av albumet på två svarta vinylskivor. Och trots att jag brukar anfäkta och anamma alla som hävdar att man måste lyssna på musik som den var tänkt att lyssnas på och inte stanna vid Spotify måste jag erkänna att upplevelsen av att höra den här musiken fylla rummet med hjälp av stereon är en helt annan än när den streamas till mina hörlurar.

Hur som helst. Det här är en förbannat bra skiva. Alla måste lyssna. Minst en gång.

Lyssna på Blood Donation med Spotify