Spotify och all den jazzen

Det är som bekant lite kluvet i inställningen till Spotify bland mindre skivbolag. Jazzbolagen är inget undantag. Moserobie säger blankt nej. Hoob verkar köra ut allt tämligen omgående. En del väntar. Några lägger ut ett par tre låtar.

Vad som är den rätta/bästa/smartaste vägen tänker jag inte fördjupa mig i idag.

Konstaterar att jag som lyssnare gillar Spotify. Att tjänsten knappast förändrat mitt skivköparbeteende, mer än i valet av skivor. Jag lyssnar gärna först och köper sen. Slipper med andra ord att dra de värsta nitlotterna.

Dessutom är det mitt enda musikbibliotek på jobbet.

Om du som jag saknat skivor hos Spotify i samband med att de släppts på cd/vinyl finns det poänger att kika igen senare. Bara senaste veckan har jag hittat ett par som tidigare saknats eller bara funnits i delar.

Nu ligger till exempel de här på min att lyssna-lista:

Tipsa mig gärna om annat som landat hos Spotify i efterhand. Väntar till exempel på Goran Kajfes The Reason Why vol. 1 (som jag för all del har på vinyl, men eftersom kontoret saknar vinylspelare så vore det praktiskt).