En sida av Sharon Jones


Vän av ordning kanske skriker att den här posten skulle passa bättre på funken.se, men här är det jag som bestämmer (och dessutom finns inte den sajten än). Hur som helst, ända sedan jag upptäckte Sharon Jones med debutalbumet Dap-dippin with… har hon och hennes medmusiker funnits i mitt ständiga flöde av musik.

Ni kan kalla det retro om ni vill. Jag kallar det fantastisk soulfunk med tjockt blås sprunget ur jazzen.

Tyvärr finns inget av deras album på Spotify och eftersom det är den vägen jag lyssnar oftast just nu blev jag så illa tvungen att samla ihop de få spillrorna ur deras katalog som finns. Det blev elva låtar som på sätt och vis fungerar som en utmärkt introduktion, trots att de flesta knappast kan räknas till deras mest spelade.

Listan funkar med andra ord minst lika bra för den vane lyssnaren.

Lyssna på Sharon Jones & The Dap-Kings The Spotify Collection

Läs mina recensioner av albumen med SJDK på dagensskiva.com

Fotot av Sharon Jones & The Dap-Kings har Phil King (Man Alive!) tagit. Det har licensen CCBY.