Dance of the Infidel

Jag kommer inte att kunna undvika att skriva om skivor jag skrivit om förut. Meshell Ndegeocellos från solokarriären med The Spirit Music Jamia hör till den samling skivor jag skulle vilja ta med mig till en öde ö.

När skivan först släpptes var det på Universal i Frankrike. Jag förhandsbeställde mitt exemplar på franska Amazon. Jag var med andra ord hyfsat peppad på att höra den. Det är inte alltid skivor lyckas leva upp till sådana förväntningar.

Det gjorde Dance of the Infidel. Jag visste å andra sidan vad jag hade att vänta mig.

Jag mötte Meshell Ndegeocellos kompakta jazz för första gången när jag var inne i en djup Meshell-period. Så djup att jag reste till Gent i Belgien på egen hand för att få se och höra henne spela live. Jag har aldrig gjort något liknande innan eller efter den här skivan.

Jag tror att jag snålade med betyget alldeles i onödan när jag gav den 8/10. Imorgon ska jag lyssna på den igen.

Lyssna på alla låtar utom en med Spotify