I Got It Bad & That Ain’t Good

Jag gör inte alltid läxan så noga innan jag köper musik. Gillar att köpa skivor på måfå eller de skivor jag vet inte räknas till de självklara klassikerna.  Cannonball Adderleys I Got It Bad & That Ain’t Good hamnar knappast på någon lista med hans fem viktigaste album. Inte bara för att det här är en återutgåva av en skiva som i sina första utgåva hette Jump for Joy.

Jump for Joy var en revy/musikal signerad Duke Ellington. Det här är Cannonball Adderleys tolkning av den. Samtliga låtar kommer från den föreställningen.

Jag köpte skivan mest för att jag gillade omslaget. Är inte helsåld på musiken på vinylen. Låtarna är inspelade tillsammans med en stor orkester och som bäst tycker jag att det blir när orkestern inte är med. Ju färre instrument på samma gång desto bättre. I alla fall på den här skivan.

Lyssna på låtarna så som de ligger på min vinyl med Spotify

1 kommentar

[…] Titeln antyder att det är någon sorts återföreningsskiva och det är väl sällan just de albumen blir milstolpar? Har inte hunnit/orkat googla Goodman eller skivan, men noterar att jag känner igen åtminstone ett spår: I Got It Good (And That Ain’t Bad). En låt jag tidigare hört med Cannonball Adderley. […]