My Baby Just Cares for Me

Nina Simone. I vilken ände börjar man? Jag har verkligen haft mina perioder. Lyssnat på mycket av det djupmörka och nattsvarta. Älskat fina samlingen Sugar in My Bowl. Insett att det finns precis hur mycket som helst att utforska.

Ändå återvänder jag alltid till den här. Nina Simones stora popögonblick. Hiten. My Baby Just Cares for Me. Nina Simone och ett förälskat dansande piano. Oemotståndligt odödligt.

Jag tror att det här var den första skivan jag köpte med Nina Simone. En av många återutgivningar med den där monsterhiten i fokus. Här finns mer som inte står den långt efter, jag tänker kanske främst på låtar som Mood Indigo och Love Me or Leave Me. Popiga jazzstandards. Nina Simone levererar där också.

Lyssna på den version av My Baby Just Cares for Me jag har på vinyl med Spotify