The Cherry Thing igen

Jag har redan skrivit om den, men eftersom den fick grammis för årets bästa jazz idag tål den att uppmärksammas igen. Dessutom tycker jag att det är förra årets allra bästa skiva, alla kategorier.

*****

Det är inte förrän nu, när jag fotograferar av det, jag ser vad skivans omslag föreställer. Har mest betraktat det som ett abstrakt mönster. Ansiktet som framträder i den högra av de två chokladdoppade körsbären har jag över huvud taget inte noterat tidigare.

Fantastiskt hur en upplevelse av en bild kan förändras av att se den på ett annat sätt.

*****

Sen jag först skrev om skivan har den kommit i en ny remixad version. Mer elektronisk i sin karaktär. Jag har bara lyssnat på den som hastigast och inte särskilt nära. Det får bli en uppgift för en annan dag.

Lyssna på The Cherry Thing med Spotify

Lyssna på The Cherry Thing Remixes med Spotify