Chet Is Back!

Ännu ett stort namn ur boxen jag inte brytt mig om att lyssna på tidigare. Har alltid avfärdat honom som en smörsångare. På väldigt lösa grunder, förutfattade meningar eller rena fördomar.

Albumets titel gjorde det omöjligt att inte läsa på hos Wikipedia. Back syftar på att Baker är tillbaka efter ett fängelsestraff. Han hade tydligen perioder av svårt drogmissbruk.

På den del av cd:n som är det ursprungliga albumet blåser Baker hårt i trumpeten. Cool instrumental jazzjazz med fint tryck. Gillar det instinktivt och får bland annat en fin version av Over The Rainbow.

De sista fyra låtarna på cd:n är en vokal bonus. Chet Baker tillsammans med Ennio Morricone och hans orkester. Ganska smetigt och svulstigt och i ärlighetens namn en ganska märklig kontrast till originalalbumet. Jag har åtminstone svårt att känna kopplingen.

Lyssna på Chet Is Back! med Spotify