Snick Snack

Jag har sagt att jag älskar trummor va? Bra.

Jonas Holgersson spelar trummor i bland annat Jonas Kullhammar Quartet. Snick Snack var hans debut som bandledare för en tät trio med Christian Spering på bas och Karl-Martin Almqvist på saxofoner. Skivan gavs ut på Moserobie 2011 och det är väl inte svårt att säga att det hörs. För om man kan tala om ett Moserobie-sound är det ungefär så här det låter. Varmt, organiskt och intensivt. Här, kanske som väntat, ännu mer rytmiskt än vanligt. Fritt, men tydligt komponerat. Påfallande ofta ballader.

Det här är verkligen Holgerssons skiva. Hans trummor är över hela ljudbilden. Ibland i tät dialog med Sperings bas, ibland som sparringpartner till Almqvists saxofoner och ibland helt ensamma. Och jag som gillar trummorna som grund för helheten och brukar hata trumsolon lider inte en sekund. Det är stor konst.

Sen jag inte skrev om Snick Snack 2011 har Holgersson hunnit ge ut en ny skiva, 4003, med ett nytt band på ett nytt bolag. Den ska skicka tankarna till Blue Note. Jag borde låna den ett öra.

Beställ skivan på moserobie.com

Läs mer på www.jonasholgersson.com