Constant Continuum

Fredrik Kronkvist. Förlåt. Det finns nog ingen svensk jazzmusiker jag lyssnat på så mycket, men aldrig skrivit om.

Constant Continuum från 2010 är förmodligen inte den enda av hans skivor som gömmer sig i ångesthögen. Det råkade bara vara den första jag såg när jag bläddrade igenom den.

Kronkvists vapen är saxofonen. Han spelar den med fullt ställ och öppna spjäll, det blir ett sjujävla ställ. Oftast. Ibland lugnar han ner tempot på den här kvartettskivan där resten (piano, trummor och bas) framför allt agerar rytmsektion. Jag kan inte låta bli att tänka på John Coltrane när jag lyssnar.

Kanske är det för att den bryter av som jag gillar River Indigo så mycket. Kanske är det bara för att det är en riktigt bra låt.

Lyssna på Constant Continuum med Spotify

1 kommentar