Popmotion

Ibland räckte det inte att höra till den skara musiker jag både uppskattar, respekterar och ständigt väntar på nya ljud från. Ibland fastnade skivor från just sådana musiker ändå i ångesthögen. Nils Berg Cinemascope borde jag ha fyllt internet med hyllningar av 2011.

Borde. Ha. Hyllat.

För jag älskar Nils Bergs saxofonton. Han har hittat ett alldeles unikt varmt och lite slitet läge som jag är väldigt förtjust i. Som varm luft ur ett buckligt och ärgat rör, rikt på känslor och erfarenheter.

Grunden till Popmotion är timmar av sökande efter intressanta ljud på YouTube. Nils Berg har sökt och lyssnat, letat reda på upphovsmännen och kollat om det är ok att han klipper upp deras inspelningar och sen lägger till sin egen musik. Han gör det tillsammans med Christopher Cantillo på trummor och Josef Kallerdahl på bas. Resultatet är magiskt ljud från hela världen, från Ghana till Japan via Indien och gröna linjen.

Lyssna på Popmotion med Spotify