Concert by the Sea

Tillbaka till boxen, men först en utvikning i ett ämne som Concert by the Sea fick mig att minnas.

Det var på Twitter för några veckor sedan en lokal musikrecensent ställde frågan: hur många gånger lyssnar ni på en skiva innan ni recenserar den? Jag svarade fem-sex gånger och helst under minst en hel kalendervecka.

De texter jag skrivit om skivorna i klassikerboxen jag fick i julklapp är spontana tankar efter en första lyssning. Minns att jag lästAndres Lokko skriva att han kan recensera en skiva på en lyssning. Ibland tycker jag att det stämmer. Ibland att det är sant. Någon gång har jag gjort det.

Concert by the Sea med Errol Garner är den första i boxen jag inte fått ner en tanke om efter första intrycket. Har spelat den fyra-fem gånger nu under två veckor. Jag har fortfarande inte en klar tanke om den. Jag hittar inte in i albumet. Det säger mig inte något.

Pianojazz inspelad live, punkt.

Lyssna på Concert by the Sea med Spotify