The Half Naked Truth 1998-2008

Boxen med åtta cd-skivor fyllda med liveupptagningar av Jonas Kullhammar Quartet är fortfarande en av de maffigaste svenska jazzutgåvorna någonsin. Och apropå det här med hur många lyssningar en skiva kräver innan man recenserar den, noterar jag att den här boxen lyssnade jag inte ens igenom innan jag delade ut 10 av 10. Det är den värd. Sen kan jag köpa att någon kallade mig en produktplacerare våta dröm när jag gjorde det.

I samband med Record Store Day släpper JKQ en ny skiva på tiotumsvinyl. Jonas Kullhammar Quartet Plays A Love Supreme. Den vill jag ha. Tyvärr finns ingen skivbutik som säljer nyproducerad vinyl i min stad. Mitt hopp om att komma över ett av de 250 exemplar är med andra ord ganska litet. Feel free to produktplacera. Jag har nästan inga läsare, men kommer säkert att hylla en skiva som ingen längre kan köpa ändå.

Boxen är hur som helst värd alla de 530 kronor den kostar, beställ! (Om jag inte hittar mitt ex måste jag skaffa ett till. Kaoset i cd-skåpet måste åtgärdas.)

Läs min hyllning på dagensskiva.com

2 kommentarer