To Give Is To Get

Sofi Hellborgs fina afrojazzskiva från 2006 med mästaren Tony Allen bakom trummorna på ett gäng låtar. Timbuktu glider in och lägger några rim. Det är en god blandning av jazz, funk och afro som kokas ihop.

Jag vill gärna tro att jag hade en liten roll i att SVT valde att spela in hennes releasekonsert i Lund och göra Veckans konsert av det. Jag jobbade med Musikbyrån just då och viskade ganska flitigt och högt om Tony Allen och Hellborg i rätt rum och korridorer.

Mycket glad att det blev av i alla fall. Det var en fin kväll. Vore kul att se inspelningen igen.

Noterade att Hellborg släppt en ny skiva, Sun & Rain i år när jag letade efter den här hos Spotify. Den hade jag missat och ser fram emot att lyssna.

Jag recenserade To Give Is To Get på dagensskiva.com

Lyssna på To Give Is To Get med Spotify