Archipelago

Inför det här sista inlägget för min del i bloggutmaningen #blogg100 funderade jag en del på va jag skulle välja. Hann inte igenom hela boxen, har två eller tre skivor kvar. Hade inte tid att lyssna på nytt. Bestämde mig för att välja en skiva jag verkligen gillar av en artist jag inte skrivit om hittills i den här serien.

Landade på Anagram. En grupp som på många vis är synonym med Anna Einarsson.

Albumet Archipelago lyckas med det svåra konststycket att smälta samman jazzjazz med elektroniska inslag. Jag lyssnade mycket på det 2007. Gillar det fortfarande när jag spelar om det.

Två år senare landade beställningsverket Reveries i min recensionshög och förpassades ganska snart till ångesthögen. Det är ett betydligt mer abstrakt verk än Archipelago och jazzen är mest ett eko någonstans i avgrunden. Jag har aldrig riktigt hittat in i det. Så jag drog en Lex Lennart Persson på den skivan.

Lyssna på Archipelago med Spotify

Lyssna på Reveries med Spotify

Läs min recension av Archipelago på dagensskiva.com