JKQ lägger ner!

Jag har inte riktigt lyckats greppa nyheten som Lira levererade igår. Den att Jonas Kullhammar Quartet lägger ner. Ingen enskild grupp har betytt lika mycket för mitt eget jazzlyssnande som den där kvartetten. Jag vet att de alla är aktiva i miljarder andra konstellationer, men det gör mig ledsen när jag tänker att de fyra inte tänker spela tillsammans mer.

Sen ska man väl aldrig säga aldrig, men det är som det är.

Tack för allt som varit. Tack för det lilla vi har kvar att se fram emot.

Puss & kram!

Jonas Kullhammar Quartet har en dryg handfull spelningar kvar.

10/9 Kristianstad, Blue Bird Jazzclub
11/9 Härnösand, Öbacka Jazz
12/9 Umeå, Studion
13/9 Stockholm, Fasching
21/11 Helsingborg
22/11 Göteborg, Nefertiti

De släpper dessutom två skivor till innan det är slut.

Läs nyheten om nedläggningen på lira.se

Bilden som puffar för den här texten har Santiago Itzcoatl tagit. Den delas med licensen CCBY.