The Best of Two Worlds

Nämn kombinationen Getz och Gilberto och de flesta tänker på Stan Getz, Joao och Astrud Gilbertos magiska möten 1964 som ledde till ett studioalbum och ett livealbum. The Best of Two Worlds är en återförening inspelad tio år senare, med den uppenbara skillnaden att Astrud bytts ut mot Heloisa Buarque de Hollanda (vilket namn!).

Jag älskar det första studioalbumet och blev glad när det här dök upp i boxen eftersom jag aldrig sökt upp det tidigare. Fast det är ju inte lika bra, det är det ju inte. Inte så att det blir dåligt, det blir det verkligen inte. Det är bara det där svåra i att ställa något jag hör för första och andra gången mot något jag älskar.

Och jag saknar Astrud.

Tycker mig höra att Koop lyssnat en eller annan gång på inledande Double Rainbow.

Lyssna på The Best of Two Worlds med Spotify