It’s Only the Beginning for Irene Reid

Eftersom jag ändå tänjde på begreppet jazz igår kan jag väl lika gärna fortsätta idag. Eller gör jag det? Kanske ändå inte.

Min fru brukar beklaga sig över att jag inte använder de presenter hon köper till mig. Jag förstår aldrig riktigt det där. Visst, en rakapparat har stannat i lådan medan jag fortsätter använda hyvel. Men annars? Nä. Den här skivan med Irene Reid som hon plockade ur facken märkta ”jazz å annat knepigt” hos vår sista lokala skivhandlare, den har jag använt massor av gånger.

Irene Reid ”upptäcktes” av Count Basie som plockade med henne i sitt band (se där jazzpass så att det räcker). På den här skivan sjunger hon både Duke Ellingtons Don’t Get Around Much Any More och Cole Porters Ev’rything I Love. Så visst finns här jazz så det räcker. Må vara att det är lätt att använda ord som blues och soul för att beskriva hennes musik.

Jag hade aldrig hört talas om Irene Reid innan jag fick den här skivan i present. Det är faktiskt världens bästa present till mig. Fantastisk musik jag aldrig hört talas om förut. Tack!

Den här skivan finns inte på Spotify.