Terri Lyne Carrington får en Grammy

Plockade ut några vinnare från gårdagens/nattens Grammy Awards. Fastnade för Terri Lyne Carrington som vann kategorin Best Jazz Instrumental Album med skivan Money Jungle: Provocative in Blue.

Jag har ju erkänt tidigare att samtida amerikansk jazz inte är min starka sida. Terri Lyne Carrington är en trumslagare som har seglat helt under min radar trots att hon har ett CV längre än de flesta (hon har spelat med bland andra Wayne Shorter och Herbie Hancock).

Men det går ju alltid att lyssna bakåt och den resan börjar med Money Jungle: Provocative in Blue.

Några andra intressanta Grammy-vinnare var Wayne Shorter för solot på Orbits från albumet Without a NetGregory Porter för vokalalbumet Liquid SpiritRandy Brecker, Włodek Pawlik Trio & Kalisz Philharmonic för ensemble-albumet Night in Calisia och Paquito D’Rivera And Trio Corrente för latinjazzalbumet Song for Maura.

Lyssna på  Money Jungle: Provocative in Blue med Spotify

Ps. Bilden från startsidan har Jimmy Baikovicius tagit. Han delar den med licensen CCBY.