... och all den jazzen

Christian aTunde Adjuah

Som ett exempel på hur en tråd leder till en annan. Ganska snart efter att jag lyssnat på Jamire Williams-ledda kombon Erimaj, snubblade jag över trumpetaren Christian Scott. På trumpallen bakom honom sitter… Jamire Williams.

Scott har suttit in med The Roots hos Jimmy Fallon och är märkbart förtjust i 60-talets jazzgiganter (ja det hörs att han älskar Miles Davis). På Christian aTunde Adjuah får vi jazz med rötterna tydligt i New Orleans. Eller New New Orleans, som det heter i en av albumets titlar.

Klart jag gillar det.

Och man måste ju älska den där trumpeten.

Lyssna på Spotify

Christian Scotts webb

Bilden av Christian Scott har Evert-Jan Hielema tagit. Den delas med licensen CCBY

Nästa Inlägg

Föregående Inlägg

2 Kommentarer

  1. Mattis 18 december 2012

    Najs! Jag gillar hans sound. Han får mig att tänka på Marvin Hannibal Peterson, en av mina favoriter…

  2. Patrik Hamberg 18 december 2012

    Gött. Då fick jag nåt att kolla upp också.

Lämna en kommentar

© 2017 … och all den jazzen

Tema av Anders Norén