In Heat

Om jag skulle ta med mig en artists samlade produktion som enda sällskap till en öde ö skulle jag välja James Browns. Han täcker flera av mina musikaliska baser, från funk och soul till jazz, disco och till och med lite hiphop.

Dee Felice Trio hör till den skara artister som Brown skänkte en stunds uppmärksamhet.

Brown och trion spelade in ett album tillsammans och Dee Felice Trio fick ge ut ett i eget namn. Det blev ju sällan mer än så för artisterna i Browns närhet, ett eller två album. Ibland bara några singlar.

In Heat bjuder de på en coolt funkig samling låtar med en tydlig jazzbotten. Ett par av låtarna drar åt bossa nova — The Cricket’s Sing, All The Time och Uncle. Självklart gör de en Brown-låt också, There Was a Time.

Det är något med triosättningen gitarr, bas och piano som jag verkligen gillar. Det blir gärna väldigt rytmiskt och det är ju där jag brukar börja lyssna. På rytmen.

Lyssna på In Heat med Spotify