Gettin’ Down To It

Jag älskar den här skivan. James Brown och Dee Felice Trio tolkar några standards ur både jazzboken och JB:s egen. Det blir så satans coolt och svängigt. Att Brown bara har en minimal rytmtrio bakom sig gör faktiskt allt råare, eller naknare om du så vill. Det är hans röst och enkla rytmer. Urkraft.

I Sunny bjuder han in Marva Whitney som duettpartner. Det blir en av hans allra bästa duetter någonsin. Sen fortsätter JB och trion snabbt genom en rad av Mr Browns favoriter, låtar som That’s Life, Strangers in the Night, Chicago och många fler.

Hur hårt han än försöker blir han aldrig någon nattklubbscrooner den gode James. Han kan inte släppa funken. Den är för stark i honom och måste komma ut. Jag klagar inte.

Fenomenalt!

Brown spelade in ytterligare ett album med jazztouch, märkligt nog döpt till Soul on Top. Där spelar en betydligt större orkester bakom honom. Också bra, men jag föredrar den här enkla sättningen. Det är något speciellt med en trio.

Lyssna på Gettin’ Down To It med Spotify