Blue Break Beats Volume Four

På väg hem från jobbet idag gick jg in på Akademibokhandeln och bläddrade lite bland de sista resterna av bokrean. Jag hör till dem som egentligen tycker att det är nu den börjar. Nu när det är halva priset och gamla rester från lagret plockas fram. Lyckades bland annat fynda den fina boken om omslagen till skivorna på Blue Note för 75 spänn.

Den fick mig att börja tänka på de där samlingarna från Blue Note som jag köpte för att lyssna på rötterna till all den hiphop jag lyssnade på från mina tidiga tonår och framåt.

En av de utgåvor jag minns bäst är del fyra i serien Blue Break Beats. Mycket av musiken här tänker väl en del på jazzbegreppet och skulle väl egentligen vara enklare att placera i fack märkta funk eller soul. Spelar roll. Det svänger!

Några av favoriterna bland de 14 låtarna är Buddy Rich The Beat Goes On, Ike & Tina Turner Whole Lotta Love och Matlena Shaw Woman of the Ghetto. Sen måste jag så klart nämna Monk Higgins Little Green Apples som blev Gang Starrs Code of the Streets.

Lyssna på Blue Break Beats Volume Four med Spotify